En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin yerı silsile opsiyonel olarak düzenınan hidrolik dizi ile daha sık kullanma esenlanabilir.
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin salt bulunduğu strüktürnın mideerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık kurtarma yolları olarak kullanmasını sağlamlamaktadır.
Evlerde, medarımaişetyerlerinde, okullarda ve çeşitli talih kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanların hızlı ve kolay şekilde yangın alanlarını ayrılma etmesi derunin kullanılmakta olan önemli strüktürlar arasındadır.
Yangın Bapsı kök amacı insanoğluın muhatara görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın kapısının (ivedi çıkış kapısının) bel kemiği amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide kuruluşlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki tütün, yangın, doğal gaz vs. üzere durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu aksi koşulların vesair katlara intikalini dikilmek yahut olası evetğu denli geciktirmektir.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden olabildiğince uzak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi namevcut binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin yarısından, yağmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.
Elbette yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının kesinlikle açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın anında herhangi bir uzmanlık düzlükı olmayan birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.
Yangın takkadak insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesi bağırsakin yangın bapsı son merhale ciddi bir öneme sahiptir.
Yalnızca kapının açılması görevini yerine getirmekle kalmayan ürkü Pas aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını esenlar.
Kaçış midein kullanılmasına destur maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en sıkıntılı basamak genliği, konutlarda 100 mm’den ve sair yapılarda 125 mm' den azca olamaz. Her kaçış merdiveninin her dü indinde engel, korkuluk veya küpeşte bulunması gerekir.
Yangın yönetmeliğinde anlatım edilmiş olduğu üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bapların hudayinabit kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Yangın kapısı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da yangın kapısı bilindik bu kollar normal kapı kolu kabil olabilir.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belirli bir müddet ısı ve yalım geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın baplarının 4 kârlevi[bileğmedarımaişettir